• Úspechy našich žiakov v krajskom kole súťaže JAZYKOVÝ KVET🌸

          • Výučba cudzích jazykov je jednou z priorít našej školy. Na vyučovacích hodinách si našli trvalé miesto rôzne zaujímavé formy a metódy vzdelávania, ale i to, že naše vedomostné obzory sa rozširujú a upevňujú i vďaka súťaži Jazykový kvet, do ktorej sme sa aj v tomto školskom roku zapojili. V tejto súťaži sme už niekoľko rokov mimoriadne úspešní.

            V tomto školskom roku sme v krajskom kole v rôznych kategóriách a jazykoch získali 5 prvých miest, dve 2. miesta a jedno 3. miesto.

            Do celoslovenského kola postúpil kolektív žiakov, ktoré nacvičila p. učiteľka Mária Žikavská. V nemeckej  dráme Unsere Abenteuer, vystupujú naši „herci“:   Bilišičová Nina, Halás Andrej, Hofferíková Sophie, Horváth Leo, Kočkovičová Karolína, Oboňa Lukáš, Saskia Jung, Rišková Andrea, Sedmáková Ester, Štefanovičová Nela, Véghová Sandra, Hegedūs Daniel, Geletová Lenka, Gergelyová Katka, Haulíková Mia Patrícia, Vargová Sofia Ester.

            Postupuje i anglická dráma The Hysterical History of the Trojan War, ktorú naštudovali žiaci 5.a triedy pod vedením pani učiteľky Tünde Valachovej, menovite: Cagáňová Karolína, Ďurinová Nina, Fülöpová Kristína, Gergelyová Katarína, Geletová Lenka, Motúz Marko, Nemčovič Leonard, Parmová Veronika, Prítyi Lara, Rogozán Dávid, Slobodníková Lea, Surová Zoe, Šurániová Barbora a Vargová Sofia Ester.

            Na 2. mieste sa umiestnila anglická komédia Brian the Christmas Tree, v podaní žiakov 7.B a 7.A triedy: Barát Michal, Barci Dárius, Bihary Matej, Čerešňová Zuzana, Chauturová Patrícia, Čičátka Dávid, Frunyová Zara, Hatinová Alexandra, Kováčová Liana, Kruták Samuel, Legutková Nela, Lendvai Alex, Mészárosová Sofia, Mikulič Sebastien, Miškovičová Alexandra, Valach Dominik, Matúš Belányi. Divadlo nacvičila p. uč. Orsolya Matejčuk.

            Aj v anglickej próze máme tiež zastúpenie. Žiačka Gréta Melišková z 3.A triedy sa umiestnila vo svojej kategórii na 1. mieste a postupuje do celoštátneho finále. Pripravovala ju p. uč. Tünde Valachová.

            V anglickej próze zvíťazil i Lukáš Cseri, žiak 8.B triedy, postupuje do celoštátneho kola. Na súťaž ho pripravila p. uč. Mgr. Orsolya Matejčuk.
            Simona Pavelová, žiačka 9.A triedy, súťažila v anglickej monodráme, obsadila 1. miesto s postupom do celoštátneho kola. Žiačku pripravovala p. uč. Ing. Zuzana Valkusová.

            V nemeckej próze reprezentovala školu Stela Šipekyová, žiačka 9.D triedy, obsadila v krajskom kole 3. miesto pod vedením p. uč. Petry Keresztesovej.

            V nemeckej poézii súťažila Lara Prítyi, žiačka 5.A triedy, umiestnila sa na 2. mieste. Na súťaž ju pripravila p. uč. Keresztesová.
             
            Máme veľkú radosť z úspechov našich žiakov, súťažiacim blahoželám a držím palce v celoštátnom kole.  

            Marta Bystrická

          • „Niet spravodlivosti bez slobody a ľudské práva nemôžu existovať bez slobody.“

          • Dňa 23. 4. 2024 sa na našej škole konala Olympiáda ľudských práv. Cieľom tejto akcie bolo upriamiť pozornosť na dôležitosť dodržiavania ľudských práv a slobôd. Žiaci zo šiesteho až ôsmeho ročníka mali možnosť preukázať svoje vedomosti a kreativitu v jednotlivých disciplínach. Ďakujeme zúčastneným žiakom za jedinečnú atmosféru.

            Mgr. Martina Pániková a Mgr. Monika Pintérová, sociálna pedagogička, koordinátorka výchovy k ľudským právam

          • Základné kolo v malom futbale McDonalds Cup

          • Dnes sme na našej škole odohrali základné kolo v malom futbale McDonalds Cup. Žiaci svojim výkonom porazili všetky zúčastnené školy, čím si zabezpečili postup do semifinále, ktoré sa uskutoční 26.4.2024 v Šuranoch. Chlapcom a Zitke Blaškovej blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            PaedDr. Ondrejíková

          • 🌳Deň Zeme 🌎

          • 🌲🌿🌳Dnešný Deň Zeme 🌎 sme oslávili sadením stromčekov a kríkov v areáli školy. S radosťou budeme sledovať, ako mohutnejú a rastú. 
            Ďakujeme ♥ rodičom za darované rastlinky.
            Mgr. J. Micsinaiová pani učiteľky 1.- 3.ročníka

          • Opäť sme mali skvelé tvorivé dopoludnie! 🌼

          • V múzeu J. Thaina si šikovní žiaci z 2.C vyrobili obrazy s jarnou tematikou🌷🐝🦋

            Ďakujeme ♥ dámam za skvele pripravenú aktivitu . 
            Tešíme sa na ďalšie stretnutie! 

            Mgr. J. Micsinaiová a Mgr. S. Boldizsárová

          • VYBÍJANÁ - Semifinále 🤾‍♀️🏐

          • 19.4. sme odohrali semifinále vo vybíjanej. Naše výsledky:

            Hradná - Kolta 19:6

            Hradná - Mojzesovo 16:10

            Hradná - Mostná 16:9

            Dievčatám gratulujeme k 🏆1.miestu a držíme palce vo finále 25.4.: S. Vadkerti, S. Véghová, V. Hangya, N. Halászová, N. Brenková, L. Juhásová, Z. Vavríková, M. Opálená, M. Šimová, E. Sedmáková, K. Hajmásyová, N. Mytniková, Náhr.: L. Dušová, M. Marhevková

            PK TSV

          • Máme víťazov  v okresnom kole matematických súťaží

          • Dňa 3. apríla sa konalo okresné kolo matematickej olympiády Z6-Z8, pre žiakov 6. – 8. ročníka.

            Matematická olympiáda je súťaž, v ktorej žiaci riešia zaujímavé matematické úlohy v jednotlivých kategóriach podľa ročníkov. Táto súťaž rozvíja matematické myslenie, ktorého postup treba logicky a správne zapísať. V domácom kole majú riešiť 6 úloh. Ak správne vypracujú minimálne 4 úlohy, sú úspešní a postupujú do okresného kola. V okresnom kole žiaci riešia 3 úlohy, na ktoré majú časový limit 2 hodiny.

            Úspešným riešiteľom okresného kola je Lukáš Szombat, žiak 6.A triedy a na 1. mieste sa umiestnil Patrik Vrba, žiak 8. a triedy, ktorý postupuje do krajského kola.

            V okresnom kole matematickej Pytagoriády máme nasledovné úspechy:

            3. B    Dorota Štefániková        - úspešná riešiteľka

            4. A    Laura Tamášová            – 1. miesto

            4.A    Adam Bresťák                 -  4. miesto

            4.B    Adam Kapás                   - úspešný riešiteľ

            5.A    Filip Barát                        - úspešný riešiteľ

            6.A    Andrej Barkóczi              - 3. miesto

            6.C    Margaréta Mančíková     - úspešná riešiteľka

            7.C    Andrej Halás                   - 1. miesto

            8.A    Patrik Vrba                      - 1. miesto

            8.A    Maximilián Marenčík       - 2. miesto

             

            Ďakujeme súťažiacim za úspešnú reprezentáciu školy a kolegom za vzornú prípravu.

            M. Bystrická

          • Slávnostné oceňovanie najúspešnejších reprezentantov MESTA

          • Dňa 17.4. sa konalo slávnostné odovzdávanie ocenení najúspešnejším reprezentantom  MESTA NOVÉ ZÁMKY za rok 2023.

            Medzi nimi boli i žiaci  a kolegovia našej školy, ktorí si ocenenie prevzali z rúk primátora mesta.

            1.Kolektív žiakovNemeckí divadelníci z Hradnej I: Alex Halás, Hana Sedmáková, Hana Gáliková, Veronika Benczeová, Sofia Czuczorová, Daniel Hegedüs, Erik Kostoláni, Jakub Kurucz, Patrik Mrváň, Dominik Remiáš,  Melany Strhanová, Dominik Žikavský a Laura Vargová  - za 1. miesto v celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet – dráma v nemeckom jazyku – prevzatá tvorba. Divadlo nacvičila Mgr. Mária Žikavská Jesenáková s technickou podporou Mgr. Tünde Valachovej.

            2.Laura Tlčinová za 2. miesto v celoštátnom  finále súťaže Jazykový kvet- v prednese španielskej prózy.  Pripravovala ju p. uč. Vanesa Kosztolányiová.

            3.Kolektív žiakov – Nemeckí divadelníci z Hradnej II: Valentína Vassová, Lukáš Oboňa, Sophie Hofferíková, Jana Drgová, Linda Harišová, Martin Lubušky, Adela Tóthová, Saskia Jung, Viktória Csomorová, Leona Kočkovičová, Leo Horváth za 1. miesto v celoslovenskom kole súťaže Jazykový kvet – nemecká dráma – vlastná tvorba. Divadlo nacvičila Mgr. Mária Žikavská Jesenáková s technickou podporou Tünde Valachovej.

            4.Divadelníci zo 4.A (bývalej) – kolektív žiakov: Karolína Cagáňová, Katarína Gergelyová, Marko Motúz, Veronika Parmová, Lara Prítyi, Dávid Rogozán, Lea Slobodníková, Zoe Surová, Barbora Šurániová, Sofia Ester Vargová

            Divadlo nacvičila Mgr. Tünde Valachová s tanečnou podporou Mirky Antalecz.

            5.The Showstoppers – kolektív žiakov 9.B (bývalej): Bahíková Alexandra, Čičmanová Simona, Bólya Andrej, Kukan Matúš, Kolláriková Ivica, Kádárová Emma, Keresztesová Miriam, Mrenová Veronika, Csomorová Viktória, Liptáková Michelle, Földingová Vivien, Šrámková Viktória, Szombatová Laura, Szabó Sebastián, Žuffa Samuel Klement, Városiová Vanesa. Divadlo nacvičila  Mgr. Orsolya Matejčuk.

            Oceneným blahoželám a ďakujem za vzornú reprezentáciu školy, mesta i kraja.

            M. Bystrická

          • DEŇ NARCISOV

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej zbierky  DEŇ NARCISOV.Symbolom tohto dňa je žltý narcis – kvietok jari a nádeje, ktorý si ľudia pripínajú na svoj odev. Krásne slnečné počasie nám prialo a tak sme plné elánu vyrazili do ulíc mesta s pokladničkami, do ktorých mal každý možnosť vhodiť ľubovoľný príspevok. Aj takýmto spôsobom sme sa snažili pomôcť všetkým onkologickým pacientom a ich rodinám. 

            Za každý dobrovoľný príspevok veľmi pekne ĎAKUJEME! 

            Mgr. Hnátová, Mgr. Pintérová a žiačky z deviateho ročníka

          • DEŇ NARCISOV

          •  

            Dňa 18.04.2024 (štvrtok) sa na našej škole uskutoční verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine - Deň narcisov. Prispieť do tejto zbierky môžu žiaci dobrovoľným príspevkom, dobrovoľníčky navštívia každú triedu.  Ďakujeme za Váš príspevok.

             

            Mgr. Pintérová, Mgr. Hnátová  

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje